duminică, 21 decembrie 2008

Toti cautam aceleasi lucruri

Ieri am avut o zi foarte interesanta. A pornit cu un pranz in oras impreuna cu un prieten si s-a prelungit in discutii despre viata, in filosofii, citiri din bloguri, analize… pana pe la 1 noaptea.Prietenia noastra este una recenta, dar bazata pe o comunicare coerenta si idei similare. Cred ca intelectual facem echipa buna.


Ne-am povestit relatiile pe care amandoi le-am avut, am analizat elemente, am ras de situatii, am exprimat dorinte. Mentionez ca intre noi nu exista o legatura romantica, dar cu siguranta avem o comunicare foarte buna.


Pe langa faptul ca e impresionant ca 2 adulti sa poata vorbi atat (fara sa fi consumat alcool) si sa piarda notiunea timpului, am tras o concluzie pe care nu am crezut-o de fiecare data cand am citit cate o carte de comunicare intre sexe (de autori ca Allan Peace, John Grey, Les Giblin, etc.): in esenta si barbatii si femeile isi doresc aceleasi lucruri intr-o relatie, au aceleasi asteptari, au nevoie sa iubeasca si sa fie iubiti (preferabil de aceeasi persoana)


Amandoi am spus niste truisme. Cum ca vrem pe cineva care sa ni se potriveasca. Dahhh, logic, nu? Dar atunci cum se face ca in istoria relatiilor pe care le-am avut, nu prea am nimerit nici unul din noi persoane cu care chiar sa ne potrivim. Oare stim teoria dar nu stim cu sa o aplicam?


Am definit elemente pe care le vrem de la persoana iubita. Eu vreau acelasi lucruri pe care le vrea si el. Asta a fost o mare revelatie pentru mine, caci pana acum traiam cu impresia ca barbatii vor cu totul altceva. Chiar incetasem sa mai incerc sa gasesc logica in alegerile barbatilor din jurul meu in domeniul feminin. Am o vorba: gusturile barbatilor la femei sunt total diferite de gusturile femeilor la femei. (adica cand am o anume imagine despre un barbat, nu stiu cum se face dar el este mereu cu o tipa care chiar nu i se potriveste, iar el e indragostit) Deci e ceva ciudat si de neinteles in asta.


Dar uite ca nu e chiar asa. Adica exista pe planeta cel putin un barbat care are dorinte ce au logica si pentru mine. Iar daca exista unul, poate mai exista inca cativa, adica poate il voi gasi si eu pe „el” (cel potrivit pentru mine si pentru care eu sunt potrivita). La fel cum daca eu am idei similare cu ale prietenului meu, poate sunt mai multe fete la fel, si el ar putea-o gasi pe „ea”.
Poate amadoi o sa ne gasim perechea.... poate in 2009.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

daca ai o parere, exprima-te