miercuri, 21 ianuarie 2009

facts of life

Trecerea alimentelor din gura in stomac dureaza 7 secunde.
Parul omenesc poate suporta o greutate de 3 kg.
Penisul unui barbat,are, in medie, de 3 ori masura degetului sau mare, dela mana.
Osul dela sold este mai tare decat cimentul.
Inima unei femei bate mai repede decat a unui barbat.
Exista in jur de 3 mii de milioane de bacterii in fiecare din laba piciorului tau.
Femeile clipesc de doua ori mai des decat barbatii.
Pielea corpului omenesc cantareste de doua ori mai mult decat creierul.
Corpul tau utilizeaza 300 de muschi, numai pentru a se mentine in echilibru, cand sta in picioare.
Daca saliva ta nu poate dizolva un anumit aliment, nu-l poate savura.
Femeile au terminat, deja, de citit acest mesaj. Barbatii continua sa-si masoare degetul mare.

dictionar

PRUDENT = pastă de dinţi cu extras de prune
MONOLOG = olog de un picior
BIOLOG = olog de am-bele picioare
SEXOLOG = olog de 6 picioare (de ex. miriapod sexolog)
MANIPULARE = manevrarea penisului cu ajutorul mâinilor
AŢÂŢAT = fără sâni
AMÂNAT = fără mâini
ÎNCHINARE = transport către China
ÎNVINUIRE = procesul de fermentare a mustului!
ÎNFOCARE = transformare în focă
GHINIOANE = varianta moldovenească pentru ardelenescul „Bine, Ioane"
ÎMPRĂŞTIERE = rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
BIZAR = zar dublu
MĂCEL = mac mic
MICROSCOP= scop mărunt
ÎNVIORAT = Prevăzut cu vioară
LEŞINA = pe unde merge „le tren"
MERITORIU = teritoriul ocupat de livada de meri
RATEU = pateu din carne de raţă

joi, 8 ianuarie 2009

Romanii sunt mai inteligenti

Stati, nu aruncati cu oua si rosii in mine, asteptati sa va zic si ce ma face sa afirm asta.


Te plimbi prin orase diverse din lume, dar nu din Romania, nu ai harta, dar cam stii unde vrei sa ajungi si ajungi fara sa te pierzi, indiferent daca mergi cu masina sau cu transportul in comun. De ce nu te pierzi? Ca nu ai cum, adica prost sa fii sa te pierzi cand ai in cele mai de bun simti locuri, cele mai clare indicatoare si directionale. Orice copil de la 7 ani in sus, ar putea sa se descurce fara sa se piarda, caci stie sa citeasca indicatoarele si le gaseste acolo unde ii si vine natural sa se uite.


La ei indicatoarele sunt facute ca pentru prosti, si stfel, oricine, indiferent de IQ, se descurca. La noi nu vezi asa ceva. La noi trebuie sa fii un mic Einstein sa te descurci sau sa ai foarte multa rabdare s timp. Avem si noi indicatoare in statiile de metrou, numai ca sunt pozitionate in cele mai ciudate locuri, adica trebuie sa le cauti. Daca doar ridici privirea, vezi stalpi, nu indicatoare. Ca sa iesi din statia de metrou pe iesirea cea ai apropiata de locul unde vrei sa ajungi, trebuie sa dai cu banul, caci exista indicatoare, dar alea spun numele strazii unde iesi, nu magazinul, hotelul, teatrul, institutia foarte cunoscuta. Adica ar trebui sa stii toate strazile dupa nume si pozitie pe harta ca sa nu iesi aiurea din statie. Sau sa dai cu banul. Sau sa umblii ca turistul cu harta.
Se misca lucrurile un pic, adica in Bucuresti ai numele strazii la fiecare colt, deci daca umblii cu harta dupa tine, te descurci. Dar nu ai in intersectii directionale spre zone importante, de exemplu – spre Vitan, spre Universitate, spre Berceni, spre Drumul Taberei, etc. Nu lipsesc cu desavarsire, caci am mai vazut directionale, dar nu stiu cum se face ca de cate ori am nevoie, nu sunt acolo unde ma astept.


Mergi cu RATB-ul, care are o retea foarte intortocheata. Au inceput sa instaleze sisteme de anuntare a urmatoarei statii, dar in autobus nu ai la vedere harta RATB si nici a Bucurestiului. Deci tre sa stii cum se numeste statia la care vrei sa te opresti, si sa ai traseul facut dinainte cu ce mijloc de transport sa iei si cu care sa il schimbi, la ce statie. Nici in statii nu gasesti neaparat harta RATB si a orasului. (ok, in unele gasesti, dar nu in toate) Daca ai ghinionul sa iei tramvaiul de la o statie de cartier si nu de la una cu legaturi multiple, trebuie sa ii intrebi pe oamenii din statie daca “54 ajunge la Parcul Carol?” sau “daca vreau sa ajung la X, m-am urcat bine?”
Deci, ca sa nu ai nici o problema cu deplasarea: ori stii, ori esti foarte bine echipat cu harta sau sisteme GPS, ori intrebi pe cine apuci.


Si ma intrebam, de ce oare noi nu avem un sistem de orientare ca lumea in orasul asta asa cum au marile orase de oriunde din lume? De ce nu avem si noi indicatoare ca pentru prosti? Raspunsul trebuie sa fie: pentru ca romanii sunt mai inteligesti si se presupune ca se descurca. Iar daca mie imi e mai dificil, mai bine m-as muta intr-una din tarile alea mai pentru prosti.

joi, 1 ianuarie 2009

In sfarsit, 2009


Bine ai Venit, 2009!

Nici nu stii cu cata nerabdare asteptam sa treaca 2008 si sa vii tu.

Te astept cu toate capitolele din viata mea pregatite pentru noi inceputuri, caci anul trecut a reusit sa le goleasca pe toate.

Sper ca mi-ai rezervat surprise placate, sper ca ai lucruri noi si extraordinare déjà pregatite pentru mine.

Sunt pregatita pentru noi provocari, dar sper ca esti un an bun care va lucra cu mine, nu impotriva mea.

Ca esti nou, te intampin cu drag si curiozitate. Te rog, nu lua nimic de la anul trecut, uita tot si nu deveni la fel sau mai rau. Fii un sustinator de proiecte, nu un distrugator.

Fii anul meu norocos! Am toata increderea in tine si asteptari mari.

Bine ai venit, 2009!